נראה לי שבימים אלה, כשגובה הלהבות רק עולה- הפוסט הזה אקטואלי במיוחד.
שמתם לב שבזמן האחרון נעלם לו השלום מחיינו? לא. אני לא מתכוונת כאן לשלום במובן הפוליטי, המטפורי, או הקוסמי. ואין לי גם שום צורך בוער להזדהות בדיוק עכשיו עם הימין או עם השמאל. אני פשוט מתכוונת למילה אחת קטנה שפעם השתמשנו בה המון, כמעט בכל הזדמנות ועכשיו יוק.
פעם, לא כל כך מזמן, ברכנו אחד את השני ב"שלום" ו"מה שלומך", מסרנו דרישת שלום, ונפרדנו זה מזה לשלום ובסוף השבוע, לקראת שבת, אמרנו "שבת שלום".
פעם, קצת יותר מזמן, אמרו אבותינו זה לזה "השלום לך?" ו"מה שלום זוגתך, שתחיה?" וביאליק, משוררנו הלאומי, כתב בשירו "אל הציפור" את המשפט שכולנו שיננו בעל פה בשיעור ספרות: "שלום רב שובך ציפורה נחמדת".
פעם, ממש ממש מזמן, ברך יעקב את לבן בן נחור, חותנו הערמומי לעתיד, בפרק כ"ט בספר בראשית :" ו וַיֹּאמֶר לָהֶם הֲשָׁלוֹם לוֹ וַיֹּאמְרוּ שָׁלוֹם וְהִנֵּה רָחֵל בִּתּוֹ בָּאָה עִם הַצֹּאן. "ז
אבל יום אחד, בכלל מבלי להרגיש, נעלם לו השלום…
View original post 66 מילים נוספות
4 תגובות
Comments feed for this article
19 באוקטובר 2015 בשעה 06:59
מרים ברוק-כהן
גם אני 'משתמשת' [עדיין אומרת] בשלום, שבת שלום, שלום ולהתראות וכדומה, אבל עלי לאמר שאותי מעצבן ומרתיע, הנוהג המוזר [בלשון המעטה] של בעלי תפקידים הנשאלים משהו לאחר פיגוע, להתחיל ב'ערב טוב' או משהו מסוג זה…זה נורא בעיניי!. והשלום המיוחל כל כך ישוב ויהיה פה נישא על פינו ועל כל חיינו הלוואי במהרה אמן מרים .
12 באוקטובר 2015 בשעה 20:07
רותי מיכאל
כמה נכון ועצוב. אני עדיין מקפידה להתחיל כל פתק ומכתב ב- שלום. בואו נחליט על החזרת המילה/מושג ואולי נחזיר את השלום??
שלום ולהתראות
רותי
11 באוקטובר 2015 בשעה 16:22
יצחק שכטר האגודה הישראלית לטקסטיל ולאופנה
איילה את נהדרת …המשיכי ..
11 באוקטובר 2015 בשעה 17:09
ayalaraz
תודה רבה לך יצחק