שנים סירבתי לצאת לקרוז. זה נראה לי סוג של חופשה דקדנטית, שבה אתה מוותר מרצונך על העצמאות שלך בבחירת המסלול והדרך, הופך להיות אחד מהעדר, ומתפשר על הצרכים האמיתיים שלך בגלל היותך חלק מקבוצה.

שירת הים

ויסטריה פורחת על קיר מתפורר בונציה

סנטוריני- האי שנולד מן התכלת

הבתים הציוריים של ונציה
כאן המקום להבהיר, שאני בלתי קבוצתית בעליל. אני מסוגלת להתעכב מול ציור מסויים במוזיאון זמן רב בעוד שעל פני האחרים אני חולפת במהירות. אני מוכרחה קפה חם כשכולם רוצים לשתות דווקא משהו קר, ונחרדת מהרעיון שאהיה מונהגת על ידי איזה מדריך עם דגל, שיקבע עבורי מה מעניין ומה לא, או כמה זמן מותר לי להתעכב מול יצירת אמנות מסויימת ומתי אני חייבת להתנתק ולהמשיך הלאה.

ונציה- מבט החוצה מהחלון במוזיאון פגי גוגנהיים
אם תקחו בחשבון את הנטייה שלי לחזור ולראות שוב ושוב יצירה מסויימת שאהבתי, להתקדם בכוון מנוגד למסלול המותווה בתערוכה ותוסיפו לזה את מגוון תחומי ההתעניינות האיזוטריים שלי, שביקורים במוזיאון טקסטיל, צעצועים, בובות או ביריד ספרים עתיקים, הם רק חלק מהם- תוכלו להבין שאני פשוט לא מתאימה לטיול קבוצתי, או שטיול קבוצתי לא מתאים לי. אתם רשאים לבחור את האופציה שנראית לכם ולמחוק את המיותר.

בין מים ושמים

ונציה של מסכות הקרנבל
אה, ועוד משהו. שכחתי להזכיר שאני בהחלט אוהבת למצוא את עצמי במקום שלא התכוונתי להגיע אליו, ולא פעם קרה לי שדווקא טעות בניווט- הפכה להיות החוויה שעשתה לי את היום…בקיצור, נראה לי שהבנתם את הפואנטה למה אני וטיול קבוצתי ממש לא הולכים יד ביד.

ונציה המופלאה
נוף דוברובניק שנשקף מהאוניה
הארמון של אליזבט (סיסי) בדוברובניק

קורפו- המקום הכי רגוע בעולם

ברי- בית אדום עם כביסה צבעונית
לקרוז הזה יצאנו במסגרת משפחתית והוא היה הפתעה נעימה מכל הבחינות. קודם כל המסלול הקסום: ונציה, בארי, קטקולון (אולימפיה), סנטוריני, פיראוס (אתונה), קורפו ודוברובניק. המרחקים הקצרים בין הנקודות האלה אפשרו לנו למצוא את עצמנו כל בוקר במקום אחר, כך שבלילה ישנים באותו חדר ובאותה מיטה ובבוקר פוקחים עיניים לנוף חדש המוקף בתכלת מכל הכוונים. שנית, במקום לקחת טיול מאורגן של האניה, העדפנו ל'תפור' כל טיול על החוף למידתנו, כך שבאתונה, למשל, שבה כבר היינו פעמיים לא העפלנו שוב על האקרופוליס, אלא בילינו את מכסת הזמן הנתונה במוזיאון האקרופוליס החדש והמרשים ביותר. כך יכולנו לשתות קפה מעולה מול מקדש זאוס, ולצפות במטיילי הסיור המאורגן של הקרוז העוברים את המוזיאון כולו ביעף בדרך ליעד הבא.

מוזיאון האקרופוליס באתונה

ברי- טיול בעיר העתיקה
כך הלכנו עם והרגשנו בלי, כמו בפרסומת לחזיות של הנרי השמיני משנות ה-70…

פריחה אביבית באולימפיה- מולדת המשחקים האולימפיים
סנטוריני- כמו לטייל בתוך גלויה

סנטוריני
אני לא הולכת להשתפך כאן על הנופים עוצרי הנשימה שראינו, או על האביב שהשתולל מסביב וצבע את הכל בצבעים של ירוק, ורוד וסגול. בשביל זה יש תמונות. ואם תמונה אחת שווה אלף מילים- אז יקח לכם הרבה פחות זמן לצפות בצילומים מאשר לקרוא את הטקסט.
מסקנות: אם תרצו לצאת לטיול נופים ולא לבזבז זמן מיותר על נהיגה, גרירת מזוודות והחלפת בתי מלון- לכו על קרוז!
אבל לגבי טיולים אורבניים הכוללים ביקורים במוזיאונים- אני ממשיכה לחשוב כפי שחשבתי. ראו לעיל.
כל הצילומים צולמו על ידי אילה רז באייפון
4 תגובות
Comments feed for this article
27 באפריל 2014 בשעה 05:41
מרים ברוק כהן
כתבתי תגובה שלא התקבלה? מנסה שנית
אילה תודה על שאת משתפת אותנו בצילומים נהדרים שנותנים התחלה משמחת לשבוע הבא עלינו לטובה. גם אני אינני אוהבת טיולים מאורגנים ואת מיטב החוויות מצאתי במקרה בשוטטות עצמאית. נהדר שהצלחת למצוא דרך אישית בתוך הנסיעה. תודה מרים
27 באפריל 2014 בשעה 10:30
ayalaraz
תודה לך מרים, על תגובתך. מעניין שגם את לא אוהבת טיולים מאורגנים וזה עוד משהו שמשותף לשתינו. מסתבר שבקרוז אפשר לטייל כרצונך במסגרת הקרוז, אבל בטיול קבוצתי שבו עוברים כל יום למלון אחר ולמקום אחר- זה בלתי אפשרי.
26 באפריל 2014 בשעה 07:40
ד"ר שלי שנהב-קלר
אילה היקרה,
ראשית, תודה רבה על הצילומים היפהפיים שלך, שאפשרו לחוות ולו במעט מהנופים והאווירה הרגועה והאסתטית, בקרוז שלך.
הזדהיתי עם כול אמירה שלך בנושא ההתנגדות הפנימית (הקיימת גם אצלי), ביחס לטיולים מאורגנים ולכול מה שמריח מסעות קבוצתיים ועד היום נמנעתי בעקשות. גם במסגרת המוכתבת ומאורגנת על ידי מנגנון משומן, ניתן למצוא את הפרטיות ולממש רצון חופשי.
כיוון שהתמקדת בעיקר בעולם שמחוץ לאונייה, ולא כתבת דבר על ה"פנים", אני מבקשת להמליץ לך על ספר קטן ונפלא – משהו כיפי לכאורה שלא אחזור עליו לעולם, פרי עטו של הסופר האמריקאי, דיוויד פוסטר וואלאס ז"ל. בספר זה הוא מנתח בכישרון רב שיט תענוגות, בן 7 ימים בקריביים, אליו הצטרף. הספר הוא מסמך נדיר ה"מפרק" את התופעה, תוך התייחסות לאין סוף סוגיות חברתיות, בחדות ראיה, הומור, פכחון קודר וכתיבה נפלאה, אינטלקטואלית ושופעת רגישות ורגשות.
שלי
26 באפריל 2014 בשעה 14:46
ayalaraz
שלי היקרה, תודה על תגובתך. אני תמיד שמחה לגלות שאני לא היחידה שטיול קבוצתי לא עושה לה את זה. הספר שאת ממליצה עליו נשמע מעניין ומסקרן, אני אנסה למצוא באמזון. תודה.