לפני כחצי שנה הוציא הדואר הצרפתי שני  בולים לציון יובל ה- 120 שנה לבית האופנה לאנוין. את הבולים המקסימים עיצב מי אם לא? מעצב הבית אלבר אלבז (שנכלל בין עשרת המעצבים המשפיעים ביותר בעולם) והוא בעצם אחד משלנו למרות שהוא רחוק…

אחד מבולי אופנה לבית לאנוין

ולא רק שאלבז עיצב בכשרון ובהומור בולי אופנה שלא דומים לשום בול אחר שאתם מכירים

עוד בול ליובל 120 שנה ללאנוין

אלא שהוא גם יצר באזז כזה סביב הבולים שאנשים עמדו בתורים ארוכים כדי לרכוש את הבולים בסניף הדואר היחיד בפריס שמכר אותם ומהר מאוד עלה מחירם פי כמה. כאן הבאתי קישור  למי שמעוניין להשיג את הבולים הנחשקים ואם תבקשו ממש יפה, אז בנסיעה הקרובה שלי לפריס אולי אוכל להשיג אותם בשבילכם, אם רק נשארו שם עוד כמה למכירה…

גם ויויאן ווסטווד גילתה מחדש את הבולים, אם כי אצלה הבולים הם סמליים ומופיעים על תליונים

תליוני הבולים של ויויאן ווסטווד

היא השיקה אותם לרגל השותפויות המשגשגות שלה עם זכייני המותג  ברחבי העולם.  התליונים של ווסטווד מעוצבים בצורת בולי  דואר, כאשר לכל ארץ יש תליון  המייצג את  התרבות הנוף והאופי במקום.

איקון אופנה אחרת הזכורה לנו בזכות המיני של שנות ה- 60 היא מרי קוואנט שבשיתוף עם הדואר המלכותי האנגלי היא עיצבה בול אופנה, שהוא אחד הבולים מתוך ארבעה  בסדרה "עיצוב בריטי קלאסי".

המיני כבר נחשב לעיצוב בריטי קלאסי

ומי אם לא ההולנדים יכולים לחשוב על בול שאין לו צורה של בול? ובכן, הבול החדש שהם המציאו הוא בצורת ספר בגודל 3:4 ס"מ , עם 5 דפים שעליהם מודפס סיפור שלם. כשאהיה בהולנד,אני הולכת לשים יד על בול כזה וגם לקרוא את הסיפור שעליו (כן, אני קוראת הולנדית ואפילו מבינה …)

ואיך אפשר לסגור את הנושא מבלי להזכיר את בולי האופנה של דואר ישראל? נכון שהבולים הונפקו לפני ארבע שנים וכבר לא ניתן להשיגם אבל זאת היתה הפעם הראשונה בהסטוריה של עם ישראל שנושא האופנה הופיע על בולים.

מעטפת היום הראשון עם בולי אופנה

מעטפת היום הראשון מס' 2

בולי האופנה של דואר ישראל עוצבו בשיתוף עם תלמידי שנה ג' במחלקה לעיצוב גרפי ב'שנקר' ועם ארכיון התלבושות ע"ש בנט ופאולין רוז ואני הוזמנתי ללוות את הפרויקט  מבחינת התוכן. מאחר שהוחלט מראש כי בסידרה יהיו ארבעה בולים הייתי צריכה לחלק את ההסטוריה של האופנה בישראל לארבעה פרקים, החלטה די שרירותית שהניבה את החלוקה הבאה :

1882-1948 : הסגנון האוריינטאלי

1973- 1948: הסגנון האתני-מקורי

1990- 1973 : הסגנון הבין-לאומי

2005- 1990 : הסגנון הטכנולוגי- אישי

הבולים לצד מקורות ההשראה

העבודות ברובן היו יפות והיה לנו, השופטים, קשה מאוד לבחור את הזוכה. לבסוף בחרנו בבולים של אהד שמר שנראו ראויים ביותר.

נראה  כי על אף שהאימייל והאס.אמ.אס השתלטו על חיינו  עדיין יש מקום לבולים, ואם מדברים על אופנה, אז אני חושבת שבהחלט מגיע לה בול…